Ароматний тур на о. Крит
Подаруйте собі 7 ароматних днів у колисці цивілізації
Відчуйте дух о.Крит у кожній краплині аромату!
Триває набір групи
ДАТИ ПОЇЗДКИ:
21 жовтня -27 жовтня 2023: триває набір групи
На вас чекає:
• знайомство зі справжньою феєю ароматів
• прогулянка цілющими садами та полями дамаських троянд
• вивчення тонкощей збору рослин та дистиляції
• приготування власного гідролату
• ворожіння на рослинних картах-оракулах
• кулінарний майстер-клас на оливковій фермі
• прогулянка Мінойською стежкою
• дегустація вин та автентичних критських страв
• проживання у 5* готелі на о.Крит (одномісний/двомісний номер)
• всі трансфери за програмою
• сніданки, обід 23 та 25 жовтня
• екскурсії
• майстер-класи за програмою
- 1490 евро + авіа з людини при двомісному розміщенні
- 1820 євро + авіа з людини при одномісному розміщенні
• aвіпереліт
•обіди (окрім 23 та 25 жовтня) та вечері
21 жовтня
Зустрічаємо вас в аеропорту міста Іракліон. Знайомимося, обіймаємося та їдемо у затишний 5* готель.
Попереду у нас насичена програма, тому сьогодні просто відпочиньте, доторкніться до місцевої атмосфери та побудьте “тут і зараз”.
22 жовтня
Починаємо відкривати Крит через аромати.
Нашим провідником стане Ільдіко Береш, у минулому — бізнес-вумен, а нині алхімік, сертифікована ароматерапевтка, виробниця крафтових ефірних олій та гідролатів і просто фея ароматів.
Ільдіко відчуває кожну рослину. За 20 років вона допомогла тисячам жінок позбутися десятків хвороб за допомогою лікувальної сили рослин.
Після душевного обіду-знайомства (не включено) прогуляємося цілющими садами, вдихнемо аромати дамаських троянд та відчуємо дзен.
Познайомимося із місцевими травами: орегано, шавлія, чебрець, діттанія, цистус, критський деревій та іншими.
Приємно втомлені, повернемося у готель.
23 жовтня
Сьогодні у нас грандіозні плани.
Будемо збирати ароматні рослини (кипарис, ялівець, мирт, цистус або герань) і дистилювати їх на угідді Ільдіко на мідному дистиляторі.
Ви не просто дізнаєтеся, як виготовляються ефірні олії та гідролати, але й виготовите свій власний спрей AlcheMist
Далі на нас чекає особливий обід. Особливий, тому що організуємо його прямо на угідді, де столи будуть
накриті, як для своїх. Піднімемо келихи та відсвяткуємо цей чудовий день і нашу подорож.
А потім будемо…ворожити! Тільки не на звичайних картах Таро, а на метафоричних рослинних картах-оракулах.
Ільдіко запропонує вибрати одну картку рослини з колоди та інтерпретує окремі повідомлення від матінки-природи. Рослинні оракули допомагають пізнати себе та світ, виявити істинні мотиви вчинків, проаналізувати причини певних життєвих подій.
Переповнені емоціями, ми повертаємося у готель.
24 жовтня
Природа Криту нікого не залишить байдужим, якщо ви у цьому ще не переконалися, цей день для вас.
Ми вирушимо до Мінойської стежки. Піднімемося на 1100 метрів стародавньою кам’яною дорогою.
Тут, серед кипарисів, дубів і кленів, серед унікальних ендемічних трав (таких, як Helichrysum microphyllum та Origanum microphyllum), у єднанні з природою все налаштовує на спокій та медитацію.
На плато насолодимося свіжим гірським повітрям, наберемо джерельної води та зможемо смачно пообідати з місцевих продуктів.
За бажанням, після обіду, можна буде продовжити пошук рослин, адже жовтень — сезон глоду, такого важливого серцевого засобу.
25 жовтня
А ви знали, що в Греції є більше 40 видів оливок? І що гіркота оливкової олії — це не брак, а гарантія якості олії першого холодного віджиму?
На кулінарному майстер-класі на фермі The Olive Farm ви поринете у культуру оливкової олії. Дізнаєтесь про техніки, які критяни використовують вже протягом тисячоліття. Ну і, звісно ж, спробуєте особливий смак критської оливкової олії.
Після обіду вирушаємо на екскурсію до стародавнього Ретімно — міста, що й досі зберігає аристократичну зовнішність часів панування венеційців.
За вечерею (не включено) у грецькій таверні будемо багато говорити і згадувати щасливі емоції, які ми пережили за ці кілька днів.
26 жовтня
Передостанній день — кульмінація спілкування та нової дружби.
Сьогодні ми відправляємося на дегустацію вина.
Будемо куштувати, порівнювати, ловити нюанси та відтінки смаків й ароматів і просто насолоджуватися життям.
За бажанням можна відвідати монастир Кремастон та поспілкуватися за обідом із монахинями. Або ж пообідати у рибацькому селищі Плака з видом на острів Спіналонга
27 жовтня
Час додому!
Снідаємо, пакуємо валізи, заповнені місцевими делікатесами (бо на Криті неможливо втриматися від гастрономічних сувенірів).
Їдемо в аеропорт, обіймаємося, цілуємося.
Ми не прощаємося, а говоримо: – до побачення! Адже неодмінно зустрінемося знову у наступному гастрономічному турі.