Travel to New-Pagelandia

Домініканська Республіка

Відпочинок в Домінікані

Домінікана: пляжі і вода, що ваблять екзотикою, і скарбами колоніальної культури

Відпочинок у Домініканській республіці – вірна ознака того, що життя вдалося. Серед туристів Домінікана іменується кращою для подорожі країною Карибського басейну. Республіка поєднує у собі тропічну красу дикої природи, безліч архітектурних пам’яток і розвинену інфраструктуру для висококласного відпочинку. Держава займає схід острова Гаїті і ряд інших островів. Тут – 1500 км чудових білосніжних пляжів. Відкрив пишність цих земель і посприяв його примноженню легендарний мореплавець Христофор Колумб.

Безтурботний, але змістовний відпочинок на тлі приголомшливої ​​тропічної природи – так можна однією фразою описати курорти Домінікани.

Більшість готелів тут належать до світових мереж і працюють відповідно до системи «все включено», щоб позбавити своїх гостей від проблем і потреби піклуватися про побутові питання. Крім того, республіка славиться у світі, як одне з ідеальних місць для романтичного весілля. З півдня острова починали весільну подорож Ліза-Марія Преслі і Майкл Джексон. Путівка у Домінікану може стати прекрасним весільним подарунком – молодята ніколи не забудуть кілька днів, проведених у тропічному раю, а чуттєвий меренге, який став візитною карткою країни, дозволить закоханим висловити свою любов у танці.

Куди поїхати?

Цінителям цікавої архітектури варто відвідати Санто-Домінго (Santo Domingo), столицю республіки. У місті збереглося близько 300 історичних та архітектурних пам’яток, центральна його частина оголошена спадщиною ЮНЕСКО. Серед основних визначних пам’яток Санто-Домінго: будинок сина Христофора Колумба, собор Св. Марії, Військовий форт. У 30 км від столиці знаходиться відомий пляж Бока-Чіка. Трикілометрова коса з білого піску тут захищена протяжним кораловим рифом. Незважаючи на малу глибину – не більше 1,5 м, – пляж підійде для дайвінгу та інших морських розваг, а також для відпочинку з дітьми.

Одне з улюблених місць туристів – Пунта-Кана (Punta Cana). Курорт розташований у південно-східній частині республіки. Візитна картка Пунта-Кани – дивовижні пляжі з білосніжним піском і ласкавими водами океану. Тим, кому набридне дозвільне проведення часу на пляжі, радимо відвідати один з трьох заповідників, де можна познайомитися з тропічної фауною у природному середовищі існування.

Готелі Домінікани, що ідеально підходять для відпочинку з дітьми, розташовані на курорті Ла Романа (La Romana). Тут найчистіші пляжі і несглибокий океан, а також національний парк. На захоплюючу екскурсію туристів запрошує село Атос де Чавен, яке стилізоване під середземноморське село XVI століття.

Вибираючи гарячі тури у Домінікану, зверніть увагу на такий курорт, як Самана (Samana). Тут можна знайти варіанти для відпочинку на практично незайманих пляжах Карибського моря. Цей курорт вважають меккою для любителів усамітненого проведення часу. Більшість готелів зосереджені на південному узбережжі курорту. Одне з кращих місць для снорклінга і дайвінгу в окрузі – острів Кайо-Левантадо, куди, до речі, можна відправитися з Пунта-Кани.

Острів Самана також відомий завдяки національному парку Los Haitises. Тут можна викупатися у підземному озері (!) І вивчити стародавні наскальні письмена. Ще одна визначна пам’ятка – водопад Ель-Лимон.

Кращий час для Домінікани

Відпочивати у цьому тропічному раю в стилі «Баунті» можна цілий рік. Однак традиційно найбільш вдалим часом для поїздки сюди період з грудня по квітень. Але температура води у будь-яку пору року тут рідко опускається нижче +27 ° С, а середня температура повітря у першому зимовому місяці тримається на рівні +24 ° С. Дощі йдуть з травня по початок осені, особливо у вересні і жовтні, коли приходять мусонні зливи і урагани, з листопада погода в країні стабілізується.

Кухня і побутові особливості

Для приготування традиційних страв домініканці використовують рис і бобові, свинину і курятину, фрукти і овочі. Цікава деталь: незважаючи на велику кількість морепродуктів, місцеві їх практично не їдять, а ось туристи зможуть покуштувати свіжу рибу і дари океану.

Ціни в Домінікані на їжу і розваги залежать від курорту, але в цілому висококласний сервіс характеризує посильна вартість. Громадський транспорт обійдеться дешево: можна скористатися автобусом або місцевими маршрутками – гуа-гуа.

Основна мова спілкування тут – іспанська, але в готелях часто говорять англійською.

Будьте уважні: воду з крана не варто пити – купуйте бутильовану. Вирушаючи у Домінікану, подбайте про медичну страховку. Вона дасть впевненість у тому, що райський відпочинок не буде зіпсований ніякими дрібними неприємностями.