Travel to New-Pagelandia

Мексика

Мексика – вічне літо й аромат текіли

Нескінченне літо, повні тропічного життя джунглі, екзотичні тварини і сліди давніх індіанських цивілізацій. Все це – життєрадісна Мексика. Ну, а ще, відпочинок в Мексиці – це час на кращих в світі пляжах на Карибському узбережжі. Мабуть, єдиний недолік цієї країни, який можуть назвати досвідчені мандрівники, – тривалий переліт. В іншому ж, – край розташований в Північній Америці, – ідеальний і для пляжного відпочинку, і для екскурсійного туризму.

Вирушаючи на курорти Мексики, готуйтеся до експериментів! Не виключено, що вам доведеться навчитися танцювати гарячі латиноамериканські танці, спробувати справжню текілу та їжу, яку індіанці майя готували тисячі років тому.

Де відпочити?

Канкун (Cancun) – найдорожчий, упорядкований і красивий курорт країни. Море тут таке, що звикнути до нього спочатку непросто. Бірюза і прозорість води вражають, а білизна піску з незвички засліплює. Головне місце зосередження туристів – піщана коса, де розташовані фешенебельні готелі.

Курорт, що входить в першу п’ятірку кращих в світі, пропонує гостям весь спектр розваг – від дайвінгу з китовими акулами до звичайної готельної анімації. Готелі оточені численними ресторанами, кухарі яких пригощають стравами зі свіжих морепродуктів, також поблизу багато розважальних закладів і релакс-центрів. Публіка тут під стать антуражу – Канкун вважається дорогим курортом.

Подолавши 60 км на південь від Канкуна, можна опинитися на Рів’єра-Майя (Riviera Maya). Стокілометровий пляж – ось головна перевага цього місця.

Рів’єра-Майя – найкраща точка відправлення в культові місця: до пірамід майя Чичен-Іца і в селище Тулум, де до сих пір збереглися руїни стародавнього міста майя та побут ведеться так, як жили предки багато тисячоліть тому. А зовсім поруч простягнулася багатокілометрова туристична зона з прекрасними пляжами.

Особливо цікаві туристи можуть навіть залишитися в селищі на ніч, щоб покуштувати традиційні страви з кукурудзи і поспати в індіанському гамаку. Ще одна екзотична екскурсія – індіанська лазня на вулканічному камінні. Невідоме раніше розслаблення подарують трави, які шаман додасть у воду.

Гарячі тури в Мексику – можливість побувати і в такому райському містечку, як Пуерто Морелос (Puerto Morelos). Це містечко для повного блаженства відпочинку на Карибському морі, воно лежить на півдорозі між Канкуном і Плайя дель Кармен.

Населення містечка не дотягує до 10 тис. чоловік. Прекрасні пляжі Пуерто Морелос практично безлюдні і обов’язково сподобаються любителям спокійного відпочинку. Це місце вважається богемним: тут люблять зупинятися письменники, художники, артисти. Ну а якщо пляжний відпочинок набридне, завжди можна відправитися на екскурсію або в зоопарк.

Путівка до Мексики забезпечить кілька днів у цьому карибському раю. Переконатися в цьому можна на Плайя-дель-Кармен (Playa Del Carmen), ще одному курорті, розташованому в 70 км від Канкуна. Зовсім недавно це було глухе рибальське село, сьогодні місце відвідують любителі пляжного відпочинку з усього світу.

Пляжне проведення часу тут можна поєднувати з розвагами в нічних клубах, поїздками в національні парки. У Плайя-дель-Кармен зосереджені прекрасні готелі. Взагалі, готелі Мексики відрізняються гостинністю, комфортом і сучасністю. Привітність у мексиканців в крові, а рівень впорядкованості готелів обумовлений ще й тим, що країна почала розвивати туристичну галузь порівняно недавно.

Любителям острівного життя сподобається Косумель (Cozumel Island) – найбільший мексиканський острів, розташований в 19 км від півострова Юкатан. Головна «туристична принада» місцевості – другий за величиною в світі (!) Кораловий риф – протяжністю 700 км. Пляж займає невеликий шматочок берегової лінії, інше – це національний парк з незайманою тропічною природою.

Підібрати собі місце для відпочинку в Мексиці легко – всі курорти своєрідні, гостинні і обіцяють цікаву поїздку. Ціни в Мексиці різняться: наприклад, в Канкуні не витратитися навряд чи вийде, а відокремлений пляжний відпочинок в інших місцях може коштувати недорого.

Кухня і сувеніри

Мексиканська їжа – це не тільки тако й буріто, як і стали популярними по всьому світі. Кухарі запропонують вам свіжі морепродукти, страви європейської кухні, дивовижні тропічні фрукти і коктейлі з них. Традиційний алкогольний напій – кактусова горілка, знайома за назвою текіла. Вона не тільки піднімає градус настрою для вечора, але і стане найкращим сувеніром для друзів і родичів. Також варто купити щось пов’язане з індіанською тематикою: автентичні речі допоможуть надовго зберегти теплі спогади про Мексику.

Сезонність відпочинку

Відпочивати тут можна в будь-який місяць року. Але «високий» сезон починається в листопаді і закінчується в квітні. З травня по листопад триває час тропічних дощів – вологість підвищується, починаються вітри, а океан стає ще теплішим. Відпочивати в Мексиці можна і в цей час, є свої плюси: путівки дешевше, пляжі напівпорожні, сонце більше ласкаве.

Медицина

Медичне обслуговування в Мексиці платне. Якщо вам буде потрібен лікар, в першу чергу користуйтеся наявним у вас страховим медичним полісом. Якщо з якоїсь причини ви скористалися платними послугами лікаря в готелі або клініці, не забудьте повідомити в страхову компанію деталі візиту до лікаря, для отримання майбутньої компенсації.