Travel to New-Pagelandia

Єгипет

Питання, що стосуються обслуговування в аеропортах пунктів призначення

1 – Чи потрібна страховка, що включатиме покриття в разі COVID-19?

Так, така страховка необхідна.

2 – Чи можна отримати страховку в аеропорту прибуття до контрольної перевірки?

Ні. Придбати страховку в аеропорту неможливо.

3 – Чи є мінімальна межа страхування?

Ні. Мінімальна межа відсутня.

4 – Чи потрібен додатковий документ при в’їзді в країну?

1) Спеціальна декларація (Declaration Form), яка вручну заповнюється в аеропорту вильоту перед отриманням посадкового талона або до прибуття в аеропорт призначення. Бланк передається в Карантинну службу по прильоту в аеропорті призначення. Туристи зобов’язані мати діючу медичну страховку, яка покриває дати перебування в країні.

2)У зв’язку з прийнятим рішенням уряду АР Єгипет c роз’ясненнями Першого заступника міністра Міністерства охорони здоров’я АРЄ з 01.09.2020 для в’їзду в країну всім пасажирам (крім дітей до 5,99 років) необхідно буде пред’явити негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не більше, ніж за 72 години до вильоту. Зверніть увагу, що довідка повинна бути видана офіційною лабораторією, зареєстрованою в державі походження документа, і містити печатку лабораторії, містити точну дату і час складання тесту особою; без яких-небудь дефектів (виправлень, стирань, поправок) і переведена на англійську мову. Необхідно мати при собі паперовий оригінал сертифіката з печаткою лабораторії під час проходження реєстрації на рейс в Україні і для проходження прикордонного контролю в Єгипті, а також одну роздруковану копію (паперову копію) яка забирається в аеропорту Єгипту.

Важливе доповнення – довідка повинна містити мокру печатку лабораторії, підпис лікаря та QR-код з посиланням на результат тесту на офіційному сайті лабораторії.

Важливо! У разі будь-яких підозр щодо достовірності пред’явленого пасажиром тесту ПЛР, пасажиру буде запропоновано пройти тест повторно в аеропортах Хургади та Шарм-ель-Шейха, а необхідний збір в розмірі 30 $ буде стягуватися безпосередньо з пасажира.

Оновлена інформація про вимоги до тестів для туристів

5 – Чи є спеціальні сертифікати, отримані аеропортом прильоту щодо Covid-19?

Ні, таких сертифікатів не існує. Проте, аеропорт прибуття відповідає всім рекомендаціям Уряду Єгипту і Міністерства Туризму та старожитностей щодо заходів безпеки. Також, Міністерство Туризму та старожитностей підтвердило, що Єгипет має міжнародний знак відповідності Safe Travels Stamp від Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC).

6 – Чи повинні туристи носити маску в аеропорту?

Так. Носіння маски на території аеропорту є обов’язковим. Перебування без маски заборонено.

7 – Чи буде вимірюватися температура туристів в аеропорту?

Так. Температура всіх туристів вимірюється автоматично за допомогою спеціальних температурних камер. Не виключається необхідність індивідуального вимірювання температури.

8 – Якщо після вимірювання температури є підозра на захворювання, чи буде проведено тест на COVID-19 в аеропорту?

Карантинний лікар в аеропорту супроводжує туриста в ізольоване приміщення для повторної перевірки. Якщо результати перевірки свідчать про можливе захворювання COVID-19, туриста направляють в лікарню для проведення аналізу.

9 – Якою буде процедура, якщо тест позитивний?

Турист повідомляє результати тесту в свою страхову компанію, після цього його відправляють на карантин. Місце карантину визначає Міністерство охорони здоров’я Єгипту.

10 – Якою буде процедура, якщо тест не виявив COVID-19?

Туриста відправляють в заброньований готель, ODEON Tours Egypt бере на себе організацію трансферу.

11 – Чи потрібна обов’язкова обсервация по прильоту в країну Єгипет?

• Ні, для туристів, які прибувають у країну із завчасно отриманим негативним результатом ПЛР-тесту

• Туристи, які планують робити тестування по прильоту в АРЄ, можуть бути відправлені на самоізоляцію в спеціально підготовлену для цього зону/номер в готелі, до отримання результату тесту (рішення приймає адміністрація готелю). Результат тесту буде відправлений в готель проживання туриста протягом 8-24 годин.

У разі отримання позитивного результату тестування на COVID-19, за результатами укладення карантинного лікаря, туристу буде надано лікування чи госпіталізація (при необхідності). Кожен готель, який отримав сертифікат безпеки, повинен мати ізольовану зону / корпус / поверх для гостей з позитивними тестами, та, в залежності від ступеня тяжкості симптомів захворювання гостя, лікар від Міністерства охорони здоров’я визначатиме, чи дозволено гостю залишатися в ізольованій зоні готелю або він повинен бути госпіталізований в клініку.

12 – Чи потрібна обов’язкова обсервация після повернення з Єгипту?

Ознайомитися із змінами у порядку перетину державного кордону громадянами України та іноземцями

13 – Які вимоги до завантаження транспортного засобу при організації трансферу?

Згідно з вимогами, транспортний засіб заповнюється на 50% своєї місткості (великий автобус – 25 осіб, середній автобус – 10 осіб, миниавтобус – 6 осіб, автомобіль – 2 особи).

14 – Чи існують правила, обов’язкові для гостей під час трансферу?

Так, носіння маски під час трансферу є обов’язковим. Також необхідно дотримуватися всі діючі вимоги Міністерства охорони здоров’я Єгипту.

Наші співробітники пройшли необхідні тренінги та готові обслуговувати вас у відповідності з усіма правилами гігієни.

Додаткова інформація:

  • В аеропорту проводиться регулярна і часта дезінфекція.
  • Вживаються всі заходи для забезпечення соціального дистанціювання у всіх приміщеннях аеропорту.
  • Правила, яких потрібно дотримуватися щодо COVID-19, повинні бути на видному місці, і туристам має бути оголошено, що потрібно слідувати цим правилам.
  • У транспортних засобах забороняється їсти і вживати будь-які напої, крім води.

Правила перевезення домашніх тварин

ПЛР-тест на Covid-19 потрібен тільки для людей і не потрібен для домашніх тварин.

Для домашніх тварин необхідно мати ветеринарний паспорт та медичну довідку, в якій зазначено, що тварина не заражено вірусом або іншими захворюваннями. В аеропорту прибуття ветеринарний лікар перевіряє наявність медичної довідки і паспорта.

Якщо медична довідка відсутня, туристам дозволять перетнути кордон, але з умовою здати аналіз крові тварини протягом 14 днів з моменту прибуття, вартість аналізу 30 $.

*Довідкова інформація щодо розміру туристичного податку в країні перебування, що сплачується на місці.